תחום המסחר במטבע חוץ קורץ לכם? מסחר במט"ח מחושב ומושכל יכול להביא לכם רווחים יפים ולכן מומלץ להכיר, להעמיק וללמוד את העקרונות .
מה זה בעצם מסחר במטבע חוץ?
אם יש לכם עניין בשוק ההון זו הזדמנות טובה להעמיק את ההכרות שלכם בתחום שוק ההון, להרחיב את הידע שלכם ולמקסם את הסיכויים שלכם לקצור רווחים יפים. שוק ההון הוא לא רק עניין של משחק, הימור ומזל, יש הרבה מה ללמוד בתחום וככל שיודעים יותר, כך יש סיכוי גבוה יותר לברוח מהפסדים ולהתקרב לרווחים. מסחר במטבע חוץ הוא אחד התחומים שבהם רצוי וכדאי מאוד לפתח ידע, ללמוד את הנושא לעומק עוד הרבה לפני שאתם מתעסקים במסחר במט"ח בפועל. המסחר במטבע חוץ אפשרי לכל מי שגילו מעל גיל 18. לא משנה באיזו דרך בחרתם ללמוד מסחר במטבע חוץ, אם באמצעות ספרים, אינטרנט או השתתפות בקורס של מסחר במטבע חוץ, המטרה שלכם היא למצוא שיטת מסחר טובה שתקרב אתכם לרווחים. מיותר לציין שאין כאן שום נוסחת פלא, אין כאן שיטה אחת שתוכלו לאמץ והיא כבר תסדר לכם את העניינים. שוק ההון הוא תחום מורכב, אבל ידע והבנה הם כלים מרכזיים שיכולים לסייע לכם להצליח. כפעילים חדשים בתחום מסחר במטבע חוץ תמיד מומלץ לא לחפש סיכון גבוה מידי אלא דווקא לכוון ליציבות. ככל שתכירו את התחום טוב יותר תדעו לשלוט בסיכון ולנהל שיטת מסחר יציבה יחסית שלא תגרור אתכם להפסדים קשים. מסחר במטבע חוץ נקרא באנגלית FOREX )FOREIGN EXCHANGE) מבוסס על מכירה של מטבע אחד וקנייה של מטבע אחר. מה שמניע את המסחר במט"ח הוא השינוי בשער המטבע והוא זה שקובע את הרווחים או ההפסדים. ההחלטה האם למכור או לקנות צריכה להיות מבוססת על תחזיות לעלייה או ירידה של שער המטבע.
איך יודעים איך לסחור?
מסחר במטבע חוץהמטרה היא להשיג תשואה גבוהה יותר מהמכירה או הקנייה של המטבע. כדי לדעת איך לסחור ואיפה קיים הסיכוי לתשואה גבוהה, מומלץ ללמוד את השוק ולזהות את המגמות בשוק של עלייה או ירידה. מי שמתכוון לסחור במטבע חוץ צריך לדעת לנתח את השוק ולדעת לאן נושבת הרוח. כדי לסחור בצורה חכמה כדאי להכיר לעומק את התחום, קורס או סדנה של מסחר במטבע חוץ והתנסות במסחר ישפרו את ההתמקצעות שלכם בתחום ויכוונו אתכם לרווחים. כל עסקה שמבצעים במסחר במטבע חוץ נקראת פוזיציה. כל עסקה כזו מורכבת משני צמדי מטבעות שונים, כל סוחר הוא קונה או מוכר של אחד המטבעות בעסקה. השאלה הגדולה במסחר במט"ח היא איזה מטבע ירד ואיזה מטבע יעלה, לשם כך הסוחרים עסוקים בבדיקות, ניתוחים, השערות, תחזיות כדי לדעת על אילו פוזיציות כדאי ללכת. יש שני סוגי פוזיציות שאתם צריכים להכיר. פוזיציית לונג במסחר במט"ח היא קנייה של מטבע אחד במחיר נמוך יותר, מתוך הנחה כי מטבע זה יתחזק בעתיד, ואז אפשר יהיה למכור אותו במחיר גבוה יותר. לדוגמה אם אתם מניחים שבצמד דולר/שקל, הדולר הולך להתחזק לעומת השקל, תוכלו לקנות את הדולר במחיר מסוים בשקלים. אחרי שהדולר יתחזק אפשר יהיה למכור שוב את הדולר בשקלים במחיר גבוה יותר. פוזיציית שורט מבוססת על הנחה כי המטבע המרכזי שבו אתם מעוניינים לסחור הוא במגמת ירידה ולכן מוכרים את המטבע המרכזי במחיר מסוים ובעתיד אפשר יהיה לשוב ולקנות את המטבע כאשר המחיר נמוך יותר. אם התחזית היא לירידה בדולר, אפשר למכור את הדולר בשקלים בסכום מסוים ולאחר שהדולר יחלש אפשר יהיה לשוב ולקנות את הדולר בשקלים כאשר הפעם המחיר הוא נמוך יותר ממחיר המכירה.
איך יודעים לאן נושבת הרוח?
אחד העקרונות הבסיסיים במסחר במטבע חוץ הוא חיזוי של התנהגות השוק. לכך יש שתי אסכולות מרכזיות, אסכולה אחת היא שיטת הניתוח הפונדמנטאלי והשיטה השנייה היא שיטת ניתוח טכני. השיטה הראשונה של הניתוח הפונדמנטאלי מתרכזת בלמידה ומעקב של הנתונים הכלכליים החשובים המשפיעים על השוק ועל המשק. החדשות הכלכליות השוטפות מדווחות על הנתונים הכלכליים המשמעותיים ביותר, אלה הנתונים שקובעים את הכיוון והמגמה. על פי שיטה זו אפשר ללמוד על השוק ועל התנועות בשוק מתוך הנתונים. נתונים כלכליים כמו גובה הריבית במשק, נתון התל"ג (תוצר לאומי גולמי), שיעור האבטלה, מאזן מסחרי, מדד המחירים לצרכן אלה חלק מנתונים המשמשים לחיזוי. השיטה השנייה של ניתוח טכני עושה שימוש בהסתברות לצורך חיזוי השוק. בשיטה זו בודקים את ההסתברות לתרחישים מסוימים. ההסתברות להתקיימות תרחיש כזה או אחר מוצגת בגרפים. מי שדוגל בשיטה זו צריך בראש ובראשונה להאמין שהמסחר בשוק ההון הוא עניין של הסתברות בלבד והמגמות בשוק חוזרות על עצמן. על פי שיטה זו, כדי לצפות את ההתנהגות בשוק מספיק להסתכל על הנתונים הטכניים. יש מגוון רחב של שיטות טכניות לזיהוי המגמה בשוק שאמורות לסייע בהחלטה אם לבצע עסקה ואיזו עסקה לבצע כדי להשיג תשואות גבוהות. שיטות אלו מציגות מדדים שונים שמאותתים על נקודת יציאה וסיומה של מגמה. אחרי למידה והיכרות תוכלו לבחור במודל שאליו אתם מתחברים והוא הכי קל להבנה מבחינתכם ולהתחיל לסחור במט"ח, לצבור ניסיון וגם לקצור רווחים נאים.