לימודי תואר ראשון

בשעה טובה השתחררתם משירות סדיר ואתם תוהים מה לעשות הלאה. אחת הדרכים העומדות בפניכם היא לצאת ללימודי תואר ראשון. מדוע דווקא תואר ראשון?

קודם כל, לימודי תואר מקנים לכם השכלה רחבה יותר – דבר חשוב לכשעצמו. שנית, תואר ראשון מקדם אתכם שלב בתהליך חיפוש עבודה ומציאת עבודה מתאימה, ולכן חשוב להשקיע לפחות בלימודי תואר ראשון.

היכן ניתן ללמוד לימודי תואר ראשון?
תואר ראשון ניתן ללמוד הן באוניברסיטאות והן במכללות. כיום, קיימות מכללות ואוניברסיטאות כמעט בכל עיר המאפשרות לימודים אקדמאים בכל מקצוע, כאשר תנאי הקבלה משתנים בין מוסד לימודים אחד למשנהו.

דלת נפתחת באמצעות לימודי תואר
תואר ראשון בהחלט יכול לפתוח לכם דלת לעתיד. במוסדות ממשלתיים, ציבוריים ופרטיים הקבלה הינה למינימום בעלי תואר ראשון. בנוסף לכך, בעלי תואר ראשון מקבלים תוספת למשכורת אשר במשך הזמן גם מכסה את עלות הלימודים. מלבד זאת, במקצועות לימוד מסוימים, סטודנטים מצטיינים כבר נחטפים במהלך לימודיהם על ידי חברות ומוסדות שונים, כך שכבר מראש מובטחת להם תעסוקה לאחר סיום הלימודים.

אפשרויות הלימודים לתואר ראשון הינן מרובות ומגוונות, למשל: לימודי הייטק, לימודי הנדסאים, לימודי מחשב, לימודים טכנולוגים, לימודי סיעוד, לימודי שיווק, לימודי קולנוע, לימודי רפואה משלימה ועוד ועוד.

תנאי קבלה ללימודי תואר ראשון
חלק מהמכללות מאפשרות לתלמידים המוכיחים פוטנציאל להתקבל לתואר ראשון ללא פסיכומטרי, אבל עדיין בחינת הפסיכומטרי היא פרמטר חשוב בקבלה ללימודים.

כיום, כל אחד יכול להתקבל ללימודי תואר ראשון. אלו שקצת מתקשים, יוכלו לשפר בגרויות, להעלות מעט את התוצאה במבחן הפסיכומטרי או להירשם ללימודי מכינה. אחרים, בעלי ציון גבוה בבגרויות פטורים מהתהליכים הללו, למעט לימודי פסיכומטרי.

זה זמן רב שמתקיימים דיונים במשרד החינוך לגבי ביטול הפסיכומטרי. ה"קרב" מתנהל בין משרד החינוך לבין האוניברסיטאות המתנגדות לפטור. הטיעון המרכזי הוא שהפסיכומטרי מפלה סטודנטים מרקע סוציו אקונומי נמוך באופן מובהק, כיוון שהבחינה בהרבה מאוד מובנים משקפת את הרקע של הנבחן – מאיפה הוא בא ולא את היכולות הטבעיות שלו. הפסיכומטרי משקף גם רקע ולכן הוא גם גורם לאפליה. המבחן מוטה תרבותית ונותן יתרון למי שיכול להוציא מכיסו עבור הכנה במכון פסיכומטרי מוכר. לכן, ביטול הבחינה ייפתח את הלימודים האקדמיים בפני אנשים שכיום מתקשים להיכנס ללימודים.

לסיכום, אם אתם חיילים משוחררים המעוניינים לצאת ללימודי תואר ראשון, דעו לכם כי תנאי הקבלה הם ממוצע ציוני תעודת הבגרות משוקלל עם ציון הבחינה הפסיכומטרית. לכן, אם יש צורך, שפרו את הבגרויות, גשו למכינה לפני תחילת שנת הלימודים ותלמדו טוב טוב לפסיכומטרי. בהצלחה!