הכוונה לחיילים משוחררים - כתיבת קורות חיים

קורות חיים הם מעיין כרטיס ביקור, הם נותנים מידע, ולא משנה אם הם יהיו קצרים, העיקר שתספרו על עצמכם, בצורה שתפתח לכם כמה שיותר דלתות ומשרות לחיילים משוחררים. זה הרושם הראשוני שהאחראים על הגיוס מקבלים עליכם, וזה מה שיקבע ברוב המקרים אם יזמנו אתכם לראיון או אם לא. מכיוון שהאחראים על הגיוס מקבלים עשרות או מאות קורות חיים ביום, זו האחריות שלכם לכתוב נכון וקל. חשוב מאוד שקורות החיים שלכם יהיו מזמינים, בהירים ופשוטים.

אז הנה מספר טיפים שיעזרו לכם לכתוב קורות חיים טובים:
אורך: אורך מומלץ הוא עמוד אחד.
שפה: קורות החיים צריכים להיות ברורים, כתובים בשפה נכונה ותקנית, ללא שגיאות כתיב וללא קיצורים או ראשי תיבות הידועים רק לכם. לא בטוחים שהגיתם נכון? בדקו או תנו לחבר או קרוב משפחה לעשות לכם הגהה.
צורה וצבע: מומלץ להשתמש ב"פונט" אחד ולהשתדל שלא לערבב בין צורות וגדלי אותיות, ממליצה על גודל 12, רווח של שורה וחצי. כדאי לשמור על צבע אחיד או מקסימום שניים.
פרטים אישיים: התחילו מלכתוב בראש העמוד באופן ברור את פרטיכם האישיים: שם, כתובת, תאריך לידה ואת הדרכים ליצור איתכם קשר: טלפון נייד או נייח ומייל.
למי שיש רכב או קטנוע, רצוי שיציין זאת, זה יכול לעזור.
השכלה: כתבו את השנים בהן למדתם, באיזה מוסד ובאיזו מגמה. אם עשיתם בגרות מלאה, ציינו זאת וכדאי לציין גם את ציון הסיום, אם הוא טוב ומקדם אתכם.
שירות צבאי/לאומי: ציינו את שנות השירות שעשיתם, את החייל או/ו היחידה שבה שירתם, כתבו מה היה התפקיד שלכם ובאיזו דרגה השתחררתם. פרטו מה היו תחומי האחריות שלכם ומה עשיתם במסגרת תפקידכם. למשל: פיקדתי על כ-20 חיילים… העברתי ערבי מורשת והדרכות…הייתי אחראי על הקצאת משאבים וכ"ו.
במידה ולא עשיתם שירות צבאי/לאומי או השתחררתם לפני הזמן, כדאי לציין את הסיבה לכך. מעסיקים אינם אוהבים שמסתירים מהם והם גם מעדיפים שלא לנחש.
ניסיון תעסוקתי: אם עבדתם במהלך התיכון או במהלך שירותכם הצבאי, ציינו את השנים בהן עבדתם, את שם החברה ואת התפקיד שעשיתם כולל תחומי אחריות.
פרוייקטים ופעילות נוספת: אם עשיתם שנת י"ג , התנדבתם, הייתם פעילים בתנועת נוער או עמותה מכל סוג שהוא, ניתן וכדאי לציין זאת.
תחביבים: לא חובה לציין תחביבים אלא אם כן זה קשור לעבודה שאתם רוצים בה.
ולמי שצריך עזרה ועין מקצועית, אשמח לסייע בכתיבת קורות החיים.