לימודי תואר ראשון בהוראה

מדוע ללמוד הוראה?
לימודי תואר ראשון בהוראה הם מהמבוקשים בין חוגי הלימודים הגבוהים, בין השאר, בגלל שתנאי הקבלה קלים באופן יחסי ולרוב עומדים על בגרות מלאה וציון פסיכוטרי מ - 500 ומעלה ובחלק מהמוסדות להכשרת מורים נדרש גם ראיון אישי. סיבה נוספת לביקוש הרב היא העובדה שקיימים מסלולים רבים ומגוונים בתחום.

איפה לומדים הוראה?
הוראה אפשר ללמוד בכל האוניברסיטאות וכן במוסדות ייעודיים להכשרת מורים וכאלה קיימים לא מעט, בכל רחבי הארץ, כמו מכללת אורנים בטבעון, סמינר הקיבוצים בתל אביב, סמינר לוינסקי, מכללת אוהלו וכן הלאה, כך שכל אחד יכול למצוא את מקום הלימודים הסמוך אליו. בבחירת מקום הלימודים, יש למצוא את זה העונה על כל הדרישות, במיוחד המסלול, שכן קיימים מסלולי לימוד נפרדים לגילאים שונים – גיל רך, יסודי (בחלוקה לכיתות), חט"ב ותיכון וכמובן למקצועות. ניתן לבחור התמחות בכל אחד ממקצועות הלימודים, כמו מתמטיקה, ספרות, ביולוגיה, לימודי שפות, חינוך מיוחד וכל שאר המקצועות, כאשר ישנם מוסדות המתמחים במקצועות מסויימים, כמו מכון וינגייט, המכשיר מורים לספורט.

קצת על התואר עצמו בהוראה
התואר אותו מקבלים הסטודנטים בתום הלימודים הוא B.Ed - תואר בחינוך ותעודת הוראה במקצוע ההתמחות והוא מאפשר המשך לימודים לתואר שני בחינוך ובמקצועות אחרים (בתנאים הספציפיים לכל חוג). במהלך הלימודים, הנמשכים ארבע שנים, נדרשים הסטודנטים ליום אחד בשבוע של התנסות במוסדות חינוך ולאחר הלימודים עליהם לעבור שנת התמחות, בהיקף של שליש משרה לפחות, אבל שנה זו כבר נכללת בוותק שלהם כמורים ומכיוון ששכר המורה נקבע – בין השאר – לפי הוותק, יש לכך חשיבות רבה. בכל אחד מהמסלולים נלמדים תכנים הקשורים לחינוך והוראה, כמו הסוציולוגיה של החינוך, מתודיקה, מערכת החינוך בישראל, הערכת הלומד, התפתחות שפה ואוריינות, חינוך וחברה, ניהול כיתה, פילוסופיה של החינוך ונושאים נוספים ונדרש ממוצע מינימום על מנת לעבור משנה לשנה ועל מנת לסיים את התואר.

כדאי לדעת
כדאי לדעת שסטודנטים הפונים ללימודי הוראה זכאים למגוון של מלגות מגופים פרטיים וציבוריים וגם ממוסדות הלימוד, בהתאם לתנאים ספציפיים, כמו מקום מגורים, מצב סוציו – אקונומי, ממוצע ציונים (ישנן מלגות מיוחדות למצטיינים) וכמובן ניתן להשתמש בכספי הפיקדון האישי על מנת לממן את הלימודים.