לימודי חינוך לגיל הרך נוגעים בנושאים רבים וכוללים היבטים התפתחותיים, פדגוגיים ומקצועיים של אחד השלבים המרתקים ביותר בתהליך ההתבגרות.
מי שמעוניין להשתלב בתחום ההוראה ומתבלט לגבי לימודי חינוך לגיל הרך יכול לקחת בחשבון את הסיבות הבאות:
קישור בין שיעורים להתנסות – רק במסגרת לימודי חינוך לגיל הרך מובטח קישור אופטימאלי בין הנושאים המועלים בשיעורים לבין ההתנסות המעשית. קישורים אלו עוזרים לסטודנטים לספוג את הווית החינוך עבור הגיל הרך, מקלים עליהם בעת ההשתלבות במערכת החינוך ומספקים להם כלי הוראה חדשים.
היכרות עם מסגרות חינוכיות – הגיל הרך כרוך במידה רבה במעבר בין מסגרות חינוכיות. סטודנטים ואנשי הוראה הבוחרים לימודי חינוך לגיל הרך עוברים הכשרה ייעודית לגבי המסגרות הללו.
מודלים שונים של חינוך – לימודי חינוך לגיל הרך כוללים התייחסות אל מודלים שונים של חינוך. במילים אחרות, במהלך לימודי חינוך לגיל הרך יכול הסטודנט לבחור לאמץ מודלים ייחודיים ולהביא לידי ביטוי את העדפותיו האישיות ואת תחומי העניין שלו.
הוראה – מי שלומד חינוך לגיל הרך מכיר את הבסיס של תחום ההוראה. לאחר מכן ניתן להרחיב את תחום הסמכויות ולהמשיך מהגיל הרך אל גילאים מתקדמים.
ארגון סביבה חינוכית-לימודית – ילדים בגיל הרך זקוקים לסביבה חינוכית-לימודית יוצאת דופן. בעוד בבתי הספר היסודיים והעל-יסודיים הסביבה החינוכית-לימודית היא חלק בלתי נפרד מההוויה החברתית, לימודי חינוך לגיל הרך מכשירים את המורים להקים את הסביבה הזו, לארגן אותה ולשמור עליה.
הילד ומעגל החיים המשפחתי – מורים אשר לומדים חינוך לגיל הרך לומדים להכיר גם את הקשר בין הילד ומעגל החיים המשפחתי. ילדים בגיל הרך זקוקים לתא המשפחתי והמחנכים מקבלים הזדמנות להיות מעורבים בתהליך.
רכישת מיומנויות לגבי התפתחות שפת אם – הגיל הרך הוא שלב קריטי בהתפתחות השפה. מחנכים לגיל הרך צריכים להיות מעורבים בהתפתחות של שפת האם ובמהלך הלימודים הם מקבלים את הכלים המתאימים על מנת לעשות זאת.
התנסות מודרכת – מורים בלימודי חינוך לגיל הרך עוברים התנסות מודרכת אשר מאפשרת להם להכיר את התקנים, לחוות את האקלים החברתי והרגשי ולהתנסות בהוראה מעשית. מטרת ההתנסות היא לעזור למחנכים לפתח מיומנויות תקשורת, תיעוד והערכה עצמית רפלקטיבית.
עבודה עם ילדים בעלי לקויות התפתחותיות, קוגנטיביות וחושיות – חינוך לגיל הרך הוא דרך מצוינת ללמוד כיצד לעבוד עם ילדים בעלי לקויות. הזדמנות זו אינה נקרית בדרכם של רוב המורים העוסקים בחינוך בבתי ספר יסודי או על-יסודי.
סיפוק – אי אפשר לדבר על חינוך לגיל הרך מבלי להזכיר את תחושת הסיפוק שיש למורים ואנשי חינוך אשר עוסקים בתחום. התגמול המיידי שמספקים הילדים עצמם, ההערכה של ההורים והסיפוק האישי מלווים את המחנכים לגיל הרך לכל אורך הקריירה.