תהליך הקבלה ללימודים בחו"ל

כמעט כולנו אוהבים לנסוע לחו"ל מדי פעם בין אם למטרת נופש, עבודה או לימודים. לימודים בחו"ל הם מאוד פופולאריים בישראל מכיוון שלימודים אלה משלבים רכישת השכלה גבוהה יחד עם שהייה במדינה זרה וצבירת אין ספור חוויות.

חיפוש לימודים בחו"ל הפך לקל יחסית בזכות האינטרנט, וכיום, ניתן תוך זמן קצר לאתר מוסדות לימוד רבים בחו"ל במגוון תחומים כמו משפטים, מנהל עסקים, רפואה, קולנוע ועוד. תהליך ההרשמה עצמו הוא מעט מסובך יותר. בכתבה זו נפרט אודות תהליך ההרשמה והקבלה ללימודים בחו"ל.

מה ניתן ללמוד בחו"ל?
השלב הראשון הוא להחליט מה אתם רוצים ללמוד. ניתן ללמוד כמעט כל תחום שהוא במכללות ובאוניברסיטאות בישראל אך ישנם רבים המעדיפים לנסוע לכמה שנים מעבר לים על מנת לרכוש השכלה גבוהה. הסיבות לכך הן רבות ומגוונות. לתחומים מסויימים (כמו רפואה למשל) קשה מאוד להתקבל בישראל ורבים בוחרים לנוסע ללמוד רפואה בבולגריה או הונגריה למשל. ישנם סטודנטים הרוצים ללמוד משפטים או מנהל עסקים באוניברסיטאות הטובות ביותר בעולם (שנמצאות בחו"ל בדרך כלל, למשל אוקספורד או קיימברידג´) ויש גם כאלה שפשוט רוצים ללמוד בחו"ל כי זה שונה ומעניין יותר לחיות לתקופה מסויימת במדינה אחרת. בכל מקרה, ההחלטה החשובה ביותר היא מה ללמוד – משפטים, פסיכולוגיה, רפואה, מנהל עסקים ואולי בכלל אומנות. האופציות בחו"ל הן רבות מאוד וצריך פשוט להחליט. השלב השני הוא להחליט באיזו מדינה אתם רוצים ללמוד. ניתן ללמוד כיום כמעט בכל מקום בעולם אך יש לוודא כי באוניברסיטה במדינה בה אתם רוצים ללמוד ניתן ללמוד את התחום המבוקש על ידכם.

כיצד מתקבלים ללימודים?
השלב השלישי הוא בירור מעמיק אם אתם בכלל מתקבלים ללימודים. בישראל הקבלה היא לרוב על סמך ממוצע בגרות וציון של מבחן פסיכומטרי אך ברוב מוסדות הלימוד בחו"ל אין כל חשיבות לפסיכומטרי ולא תמיד גם לבגרויות. כאשר פונים למוסד לימודים מסויים על מנת להתקבל ללימודים, יש לברר מהם תנאי הקבלה, האם יש משמעות לציוני הבגרות שלכם, האם יש צורך במבחן מסויים (למשל מבחן GMAT, GRE, SAT או כל מבחן אחר), האם יש מבחני קבלה ספציפיים לתחום אותו אתם רוצים ללמוד (למשל בתחומים כמו קולנוע או באדריכלות), איזו רמת אנגלית אתם צריכים והאם יש מבחן כניסה לבירור רמתכם באנגלית. אילו הן רק חלק מהשאלות הרבות… את כל זאת יש לבדוק באתר האינטרנט של מוסד הלימודים או על ידי קשר באמצעות מיילים. אם הגעתם למסקנה שיש לכם סיכוי סביר להתקבל ללימודים אתם מוכנים לשלב הבא – מילוי כל טפסי הקבלה ושליחתם למוסד הלימודים.

הגשת הבקשה ומילוי הטפסים
זהו שלב פשוט יחסית כאשר נרשמים ללימודים בישראל, אך כאשר הטפסים הם באנגלית או בשפה זרה אחרת, שלב זה הופך לאחד מהמסובכים ביותר. חלק מהטפסים הללו הם מורכבים למדי וכדאי להיעזר באדם הדובר את השפה (לרוב אנגלית) או אפילו בחברה העוסקת בהרשמה ללימודים בחו"ל (ויש לא מעט כאלה בישראל). מילוי מוצלח של הטפסים הללו הוא שלב הכרחי בתהליך הקבלה ואם לא תמלאו את הטפסים כהלכה, תקטינו בחלק מהמקרים את סיכויי הקבלה שלכם. מלבד טופס ההרשמה עם כל הפרטים האישיים שלכם בדרך כלל יש להוסיף גם גיליון ציונים, תוצאות של מבחנים מסויימים ולעיתים גם מסמכים נלווים נוספים כמו חיבור, קורות חיים, המלצות, הצהרה אישית ועוד.

תהליך ההרשמה למוסד לימודים בחו"ל הוא לא פשוט וחשוב לפעול בחוכמה וביעילות בכל שלב ושלב. בסיום התהליך, במידה ותתקבלו ללימודים, תוכלו לצאת לדרך לקראת אחת ההרפתקאות המרתקות ביותר שתעברו בכל חייכם – לימודים בחו"ל!